Artık kullanılmayan eski tip ampüllere gaz yağı ve fitil ekleyerek yapılabilecek bir gaz lambası. Eski ampülü atmadan geri dönüştürüp şı bir dekorasyon malzemesi yapabiliriz.
Eski tip ampüllerin yerini artık neredeyse tamamen enerji tasaruflu ampüller alsa da piyasada ve özellikle kırsal kesimde hala bu tip ampüllere rastlanmakta. Bu projedeki yapılan gaz lambası ile eski tip ampülümüzü farklı bir şekilde değerlendirebileceğiz. Dekorasyon için farklı bir aydınlatma çözümü olacaktır.
Gerekli malzemeler;
Eski tip ampül, fitil, gaz yağı ve bilimum kendin yap aleti(pense makas vs.)
Öncelikle ampülün duya girip, temas eden kısmındaki metali pense yada karga burun ile çıkartıp ayırıyoruz.
Daha sonra duya giren kısmı maket bıçağı ile dikkatlice söküp çıkartıyoruz.
Daha sonra duy kısmına delik açıp içerisinden fitilimizi geçiriyoruz. Ampülün içerisine de gaz yağı koyup yakabiliriz. Ama öncelikle dikkat etmemiz gereken şey ampülleri, duy kısımlarını yukarıda tutacak şekilde düzenek yapmalıyız.
Kaynaklar : www.instructables.com/id/DIY-Oyule-Lamp
İhtiyaç Listesi : Eski tip ampül, fitil, gaz yağı ve bilimum kendin yap aleti(pense makas vs.)