Evinizdeki eşyaları saklamak için bire bir proje. Gizlisi saklısı olanlar bu proje ile gizleme işlemlerini yapabilirler.
Projemizin ana malzemesi metal deney tüpü bunu labaratuvarlardan temin edebilirsiniz.
Deney tüpümüzü iyice kaltıntıarından arındırıyoruz. Arındırma işleminde etil veya saf alkol kullanabilirsiniz. Ancak zarar verici malzemeler olduğundan eldive ile temizlemenizi öneriyoruz.
Tüpümüzü iyice temizledikten sonra ki hali.
Şimdi raptiye ile tüpün kapağına iz bırakıyoruz bunun amacı delerken delme ucunun tam olarak oturması ve sağa sola kaçmasını engellemek.
İz bıraktıktan sonra deliyoruz.
Şimdi tüpün ağzı kadar pul temin ediyoruz. Pulu bir tahta parçasının üzerine koyup kenarlarına 3 adet çivi çakıyoruz. Bu işlemin amacıda üzerine takacağımız vidanın kapı kasasına sürtmemesi için yapıyoruz.
Şimdi pulun üzerinde bir oyukluk açıyoruz bu şekilde sürtme olasılığını ortadan kaldırıyoruz.
Şimdi çaktığımız çivileri kargaburun ile söküyoruz.
Şimdi malzemeleri görüyoruz. Burada deney tüpünün kapağı, pulumuz, 1 adet somun ve somuna uyacak vida, 1 adet küçük ay pulu, 1 adetde vida klipsi yer alıyor.
Şimdi bulun oyuk kısmından vidayı geçiriyoruz üstüne kapağı koyup resimdeki gibi peçetenin üzerine koyuyoruz. Kapağın üst kısmına küçük pulumuzu yerleştiriyoruz. Şimdi civata veya somun yapıştırıcısını vidanın üstte kalan kısmına resimdeki gibi sürüyoruz şimdi vida klipsini yerleştiriyoruz ve somunu da sıkıyoruz.
Bu da yukarıdaki işlemler yapıldıktan sonraki bir resim. Somunu sıktıktan sonra somun etrafına ve vidanın görünen kısımlarına da yapıştırıcıyı sürerek iyice sağlamlaştırıyoruz. Kuruması için 3-4 saat bekliyoruz.
Yaptığımız kapağı tüpün ağzına takarak kapatıyoruz.
Şimdi kapının üzerine iz için matkapla bir delik açıyoruz. 2 veya 3 cm. yeterlidir.
Bu şekilde tüpün çapı kadar oyuk oluşturuyoruz.
Şimdi tahta eyesi ile oyuğu tüpün boyu kadar uzatıp genişletiyoruz.
Oyma işlemi bittikten sonraki resim.
Şimdi tüpü içerisine yerleştiriyoruz.
Çıkartmak istediğimiz zaman da güçlü bir mıknatıs ile tüpü çekiyoruz.